BEJEGYZÉSEK

Gemenci Gasztropiknik

aug

31
gemenci gasztropiknik

Gemenci Gasztropiknik

 

 

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA

 

Kedvezményezett: Kék Madár Alapítvány
Projekt címe: Gemenci Gasztro Piknik
Támogatás összege: 5 480 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. január 31.
Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00466

A Gemenci Gasztropiknik egy több elemből megvalósuló rendezvénysorozat. A projekt során az alábbi rendezvények valósultak meg.
„Házitündér klub”
Generációk közötti párbeszédet előmozdító workshopokat valósítottunk meg hat alkalommal, mely rendezvénysorozat lehetőséget biztosított a nemzedékek közötti kapcsolatok erősítésére, a családon belül a generációk közti együttműködés javításával, az idősebb generáció aktívabb bevonásának elősegítésével. A klub célja olyan fogások, „titkok” átadása, melyek régebben a többgenerációs családban egyik generációról a másikra természetesen öröklődtek.
Megvalósult alkalmak:
Kolbásztöltő workshop, 2020. február 22.
Csokoládé- és bonbonészítő workshop – alapok, 2020. március 7.
Csokoládé- és bonbonészítő workshop – haladó, 2020. március 14.
Macaron workshop, 2020. május 23.
Nyár ízei télen – befőző workshop, 2020. június 20.
Kelt tészta workshop, 2020. június 27.,

Pop-up vacsora
1 alkalommal, 2 helyi séf, 4 sztárséf közreműködésével és 16 szakújságíró részvételével, 5 helyi termelő mutatkozott be, a termékeit népszerűsítve. Ez önmagában egy fontos közösségi eseménynek tekinthető, amelyen a helyi közélet és gasztronómia szereplői tudtak együtt gondolkozni, másrészt a szakújságírók meghívásával egy disszeminációs, PR- eseményként is felfogható.

Időpont: 2020. augusztus 15.
Helyszín: BeSweet Csokoládémanufaktúra, Szekszárd

Szekszárd Szülinapja
1 alkalom, Szekszárd MJV születésnapja alkalmából piknik jellegű rendezvény szekszárdi civil szervezetek részvételével
A koronavírus járvány miatti korlátozások miatt az eredetileg minimum 500 főre tervezett rendezvényt 300 főben maximalizáltuk, a Kormány által elrendelt korlátozások és higiéniai előírások maximális betartásával.

A rendezvényen résztvevők házilag, tradícionális helyi receptek alapján készített ételekkel, italokkal kínálták egymást, a megjelent vendégeket. Célunk a kényszerített változások ellenére megvalósult: a térség gasztronómiai hagyományainak ápolása, az elfeledett vagy már kevéssé ismert ételeink újrafelfedezése, összegyűjtését és népszerűsítése valamint a helyi minőségi alapanyagok és termékek bemutatása, ismertségének növelése volt a legfőbb profitálása a rendezvénynek, minden résztvevő számára.

Időpont: 2020. augusztus 29.

Helyszín: Vármegyeháza Szekszárd, Béla király tér